Informatie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix

 
 
Met enige regelmaat ontvangen wij in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk patiënten uit Twente en de noordoost Achterhoek. Soms is er praktische of inhoudelijke informatie die wij graag met u delen om het bezoek aan ons ziekenhuis voor de patiënt goed te laten verlopen. Via de Huisartsenkring Twente krijgen wij de mogelijkheid om belangrijke informatie met u te delen.

Doorverwijzen naar het SKB
Wij ontvangen regelmatig patiënten uit Twente en de noordoost Achterhoek voor een consult of onderzoek. Wij vragen u vriendelijk om bij het doorverwijzen naar het SKB via Zorgdomein patiënten te wijzen op de informatie in het patiëntbericht. In de verwijsinformatie staat aangegeven hoe het maken van een afspraak in z’n werk gaat. Op een aantal uitzonderingen na moeten patiënten zelf bellen voor een afspraak. Dit in tegenstelling tot de ziekenhuizen in Twente. Hierdoor gaat dit soms mis en wachten mensen onnodig lang op een afspraak. Als ze uiteindelijk bellen om te vragen naar de afspraak, horen ze dat ze zelf hadden moeten bellen. De poli oogheelkunde geeft bijvoorbeeld aan dat  mensen over het algemeen binnen een week terecht kunnen, maar door dit misverstand soms veel langer wachten.

Aanmelden nieuwsbrief SKB
Maandelijks verstuurt het SKB een digitale nieuwsbrief aan collega’s in de eerstelijnszorg. Wilt u deze ontvangen? Geeft u dan uw mailadres door aan onze contactpersoon eerstelijn Yvon Raben via y.raben@skbwinterswijk.nl.