Oproep voor jonge huisartsen (<10 jaar werkervaring): zoekt u een mentor? Meld u dan nu aan!

 
Als jonge huisarts ziet u naast het huisartsenwerk veel andere zaken op u afkomen. U krijgt te maken met praktische vraagstukken die in de huisartsenopleiding minder aan bod komen en die soms tot dilemma’s leiden.

U staat bovendien voor veel keuzes:

  • Wil ik een eigen praktijk en wanneer?;
  • Hoe werkt dat financieel?;
  • Hoe ga ik om met werkgeverschap?;
  • Zal ik bestuurlijk actief worden?;
  • Hoe kan ik omgaan met verzoeken van gemeenten, zorginstellingen, verzekeraars?;
  • Wat wordt van mij verwacht binnen de Hagro?;
  • Hoe zorg ik voor een goede werk-privé balans?;
  • Etc.

Terwijl de medische zorgverlening aan patiënten tegelijkertijd ook veel aandacht van u vraagt. 

Een mentor denkt graag met u mee!

Een ervaren huisarts-mentor kent de uitdagingen in het vak en begeleidt u hierin op een professionele manier. Of het nu gaat om de professionele ontwikkeling (wil ik wel/geen eigen praktijk en wanneer? hoe ben ik als werkgever en collega?) of de persoonlijke ontwikkeling (wat voor huisarts wil ik zijn?; waar wil ik over vijf jaar zijn?). Aanmelden als mentee doet u hier.

Voor huisartsen door huisartsen

Het mentorschap gaat uit van het principe ‘voor huisartsen, door huisartsen’. Enthousiaste huisartsen die uw mentor willen zijn meldden zich afgelopen tijd bij ons aan. Zij lopen graag een tijd met u op! Mentorschap verbindt verschillende generaties huisartsen die over en weer van elkaars ervaringen leren.

Begeleiding mentorschap

Wij hebben plaats voor maximaal vijftien enthousiaste koppels (mentoren en mentees). De LHV Huisartsenkringen zien graag dat het mentorschap over en weer van betekenis is. Daarom krijgen de koppels begeleiding van Majorie van der Cingel. Zij begeleidt u van de start tot de evaluatie van het mentorschap. Zij verzorgt ook de korte training voor de mentoren. Uiteraard geeft u zelf vorm en inhoud aan het mentorschap samen met de collega die u begeleidt.

Praktische informatie

Doelgroep:                   Jonge huisartsen (minder dan 10 jaar werkervaring)
Kosten                          €150,00 voor deelname aan mentorschapstraject

Aanmelding

Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een ontvangstbevestiging. Aan het mentorschapsprogramma kunnen maximaal vijftien mentees deelnemen. Als er meer dan vijftien mentees zich aanmelden, maakt de procesfacilitator een keuze uit de aanmeldingen. Deze keuze is gebaseerd op de kans om een succesvolle match te maken met één van de mentoren. U ontvangt voor eind juni bericht over uw definitieve deelname aan het mentorschapsprogramma.

Meer weten?

We bieden het mentorschap aan sinds 2015 en hebben daarop al veel positieve reacties van huisartsen gekregen. Een mentor en mentee vertelden in De Dokter (april 2015) over hun ervaringen met de pilot mentorschap:
 
Praktijkmanagement hoe krijg je het in de vingers uit De Dokter april 2015 
Sparren met een ervaren collega uit De Dokter mei 2016
 
Wilt u meer informatie over het mentorschap en de bijbehorende begeleiding door de procesfacilitator, dan kunt u contact opnemen met Majorie van der Cingel, via de mail mentorschap@lhv.nl of voor meer organisatorische vragen over de opzet van het mentorschap: Cora ten Tusscher beleidsmedewerker LHV Bureau Oost-Nederland, c.ten.tusscher@lhv.nl

Bent u enthousiast over deelname aan het mentoringprogramma?

Aanmelden als mentee doet u hier