Patiënteninformatie

 
Huisartsen hebben er steeds vaker mee te maken; patiënten die vragen of bepaalde zorg wel of niet vergoed wordt. Logisch gezien de steeds veranderende regels en het woud aan verzekeringsproducten. Maar ook lastig, want een huisarts heeft geen inzicht in de manier waarop patiënten verzekerd zijn. Bovendien wil de huisarts zijn tijd vooral besteden aan het leveren van goede zorg. Om patiënt en huisarts bij deze vragen te ondersteunen ontwikkelden LHV en NPCF begin 2014 ‘watzegtmijnpolis.nl’.

Bijna 4500 huisartsenpraktijken in Nederland ontvingen de watzegtmijnpolis.nl-campagne. Een simpele maar doeltreffende wachtkamerposter spoort de patiënt aan om naar een website te gaan: www.watzegtmijnpolis.nl. Hier wordt in duidelijke taal uitgelegd hoe iemand zélf uit kan zoeken of de zorg die hij krijgt wel of niet vergoed wordt.

Het doel van deze campagne is te zorgen dat patiënten met vragen over vergoedingen zelf op zoek gaan naar antwoorden op de website. Voor patiënten die niet over internet beschikken is een blocnote ontwikkeld met makkelijk afscheurbare bladen waar alle informatie op staat.